Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akaryakıt Zammı Sürücüleri Canından Bezdirdi: Zamlar Geri Alınsın!

Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar sürücüleri canından bezdirdi. Her depo dolumunda ceplerinden uçup giden paraların bütçelerini altüst ettiğini vurgulayan Diyarbakırlı araç sahipleri, yetkililerden bu duruma acil çözüm bulmalarını isteyerek, zamların geri çekilmesini talep etti.

Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar

Akaryakıt Zammı Sürücüleri Canından Bezdirdi: Zamlar Geri Alınsın! Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar sürücüleri canından bezdirdi. Her depo dolumunda ceplerinden uçup giden paraların bütçelerini altüst ettiğini vurgulayan Diyarbakırlı araç sahipleri, yetkililerden bu duruma acil çözüm bulmalarını isteyerek, zamların geri çekilmesini talep etti.

 

 

Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimler ve döviz kurundaki dalgalanmalar, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Son günlerde benzin ve motorine yapılan zamlar, sürücülerde tepkiye neden oldu. Bölgedeki çatışmalar ve siyasi riskler, petrol arzında belirsizliğe yol açıyor. Bu durum, ham petrol fiyatlarının artmasına ve dolayısıyla akaryakıt fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Döviz kurundaki dalgalanmalar da akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör. Dolar/TL kurundaki yükseliş, ithal edilen ham petrolün maliyetini artırıyor ve bu da pompa fiyatlarına yansıyor.

Zamların geri alınması talebi

Son zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı ortalama 44,41 TL, motorinin litre fiyatı ise 44,52 TL’yi aştı.  Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, sürücüleri zor durumda bırakıyor. Özellikle son dönemdeki ekonomik zorluklar göz önüne alındığında, bu zamlar birçok kişi için önemli bir ek masraf anlamına geliyor. Sürücüler, akaryakıt fiyatlarındaki artışa tepki göstererek yetkililerden çözüm bekliyor. Yapılan zamların geri alınması veya en azından durdurulması isteniyor.

Vatandaşım alım gücünü olumsuz etkiliyor

Uzmanlar ise akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde de artmaya devam edebileceğini öngörüyor. Bölgedeki jeopolitik gerilimlerin ve döviz kurundaki dalgalanmaların devam etmesi, fiyatların yükselmesine yol açabilecek ana unsurlar arasında yer alıyor. Akaryakıt fiyatlarının artması, enflasyonu da yukarı itiyor. Bu durum, tüm vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor.

‘Zamlar bütçemizi alt üst etti’

Yapılan zamlara Diyarbakır’daki araç sahiplerini de mağdur etmeye başladı. İstedikleri gibi araçlarına binemeyen araç sahipleri bu duruma biran önce bir çare bulunmasını talep etti.  Bu araç sahiplerinden biri olan Ramazan Akçay, son zamanlarda yapılan akaryakıt zamları, araç sahiplerini oldukça zor durumda bıraktığını söyledi.  Aracıyla keyifli bir şekilde seyahat edemez olduklarını vurgulayan Akçay, “Her depo dolumunda cebimizden yüklü miktarda para çıkıyor ve bu durum bütçemizi altüst ediyor. Eskiden arabayla keyifli bir şekilde seyahat ederken, artık her kilometreyi iki kere düşünür hale geldik. Artık arabayla işe gitmek yerine mecburiyetten toplu taşımayı tercih etmeye başladık. Kısa mesafeli yolculuklar için ise araç kullanmıyoruz” dedi.

‘Zamlar bizler kadar esnafı da olumsuz etkiliyor’

Akaryakıt fiyatlarındaki bu artışların sadece kendilerini değil, tüm esnafı da olumsuz etkilediğinin altını çizen Ramazan Akçay, “Malzeme taşıma maliyetleri arttığı için her şeyin fiyatı da yükseliyor. Bu durum enflasyonu da beraberinde getiriyor ve alım gücümüz düşüyor. Yetkililerden bu duruma acil çözüm bulmalarını bekliyoruz. Akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi veya en azından bu kadar sık zam yapılmaması gerekiyor” diye konuştu.

Tasarruf önerileri

Tasarruf konusunda araç sahiplerine de görevler düştüğünü kaydeden Akçay şu önerilerde bulundu;

“Biz araç sahipleri olarak da yapabileceğimiz bazı şeyler var. Daha az araç kullanabilir, toplu taşımayı tercih edebilir, kısa mesafeleri yürüyerek veya bisikletle gidebiliriz. Ayrıca lastik basınçlarımızı kontrol ederek ve daha az yakıt tüketen araçlar kullanarak da tasarruf yapabiliriz. Ancak bu çözümler sorunun temelini çözmüyor. Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulması gerekiyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu fahiş artışlar bizi canından bezdirdi. Umarım bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşur ve biz de arabalarımızla keyifli bir şekilde seyahat edebiliriz.”

‘Alım gücümüz her geçen gün dibe vuruyor’

Bir diğer araç sahibi Kadri Demir ise yapılan zamların sürücüler için kanayan bir yara haline geldiğini söyledi.

Demir, “Akaryakıta yapılan zamlar, adeta bir yangın gibi tüm ülkeyi sardı. Her hafta gelen zam haberleri, biz sürücüleri adeta umutsuzluğa sürüklüyor. Her depo dolumunda cebimizden uçup giden paralar, bizi maddi olarak oldukça zor durumda bırakıyor. Artık eskisi gibi arabayla keyifli seyahatler yapmak hayal oldu.  Akaryakıt fiyatlarındaki bu fahiş artışlar sadece bizi değil, toplumun tüm kesimlerini etkiliyor. Malzeme taşıma maliyetlerinin artmasıyla birlikte her şeyin fiyatı da yükseliyor. Bu durum enflasyonu tetikliyor ve alım gücümüz here geçen gün dibe vuruyor” şeklinde konuşan.

‘Zamlar canımızdan bezdirdi’

Zamların her geçen gün kendilerini biraz daha mağdur ettiğinin altını çizen Kadri Demir yetkililere şu şekilde selendi;

“Yetkililerden bu duruma acil çözüm bulmalarını bekliyoruz. Bu zamların geri alınması veya en azından bu kadar sık yapılmaması gerekiyor. Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulması gerekiyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu artışlar, biz sürücüleri canından bezdirdi. Artık arabayla yola çıkarken adeta bir çemberden geçer gibi hissediyoruz. Bu çemberin bir an önce kırılmasını ve bizlerin de rahat bir nefes almasını umuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Uzmanlar: Toplu taşıma kullanalım

Uzmanlar da sürücülere daha az akaryakıt tüketmek için yapabilecekleri bazı önerilerde bulunuyor. Bu öneriler arasında, daha az araç kullanmak, toplu taşıma araçlarını tercih etmek, kısa mesafeleri yürüyerek veya bisikletle gitmek, lastik basınçlarını kontrol etmek ve daha az yakıt tüketen araçlar kullanmak yer alıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, Türkiye ekonomisi için de önemli bir sorun oluşturuyor. Bu durum, enflasyonu artırıyor ve vatandaşların refah seviyesini düşürüyor. Yetkililerden, akaryakıt fiyatlarındaki artışı durdurmak ve sürücülere destek olmak için acil önlemler almaları bekleniyor.