Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Diyarbakır, yangın olayında Dem Parti ve büyükşehir belediyesini eleştirdi!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 11 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin açıklama yaptı, DEM Parti ve Belediye eş başkanlarını eleştirdi.

AK Parti Diyarbakır İl

AK Parti Diyarbakır yangın olayında Dem Parti ve büyükşehir belediyesini eleştirdi!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı sınırları arasında çıkan yangında 11 kişi hayatını kaybederken 78 kişi de yaralanmıştı. Yangın faciası ile ilgili tartışmalara devam ederken AK Parti Diyarbakır il örgütü yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada DEM Parti ve belediye eş başkanlarına eleştiride bulundu.

‘SAAT 2’DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINMIŞTI’

AK Parti Diyarbakır il örgütünden konuyla ilgili yapılan açıklamada devlet yeklilerinin ve kolluk güçlerinin gece saat 24:00 dolaylarında olay yerinden olduğu belirtildi.

“Çınar Kaymakamımız olayın akabinde yarım saat içinde alana intikal etmiş, Diyarbakır Valimiz ve İl Jandarma Komutanımız da saat 24:00 dolaylarında yine aynı şekilde alanda hazır bulunarak koordinasyonu sağlamışlardır.

Vatandaşlarımızın da yardımıyla traktörlerle yangının önü kesilerek büyümesi engellenmiştir. Yangının çıktığı bölgede inceleme yapılırken, çevre köylerde yaralı ve kayıp vatandaşlarımızın olduğu ihbarı üzerine ilgili mercilere ihbar edilmiş, kolluk kuvvetlerimiz çalışmalarını yoğunlaştırmıştır.

Şanlıurfa, Mardin ve diğer çevre illerden de gelen AFAD, jandarma, orman ve diğer ekipler aktif şekilde müdahaleyi sürdürmüş, bu yoğun mücadele neticesinde saat 02:00 sularında yangın tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmiştir.”

‘YANGIN KONTROL ALTINA ALINDIKTAN SONRA OLAY YERİNDE GÖRÜLDÜLER’

Açıklamanın devamında DEM Parti ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeklilerinin yangının kontrol altına alındıktan sonra olay yerine vardıkları belirtildi.

“DEM Partisi’nin yapmış olduğu açıklamalar tamamen asılsız olup, gece boyunca sosyal medyada yaptıkları algı ve provokatif paylaşımlar dışında bir katkıları görülmemiştir. Ne yazık ki, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere partilerinin belediye başkanları saat 02:30 sularında yangın kontrol altına alındıktan sonra olay yerinde görülmüştür.

Bunların yanı sıra, yaralı hayvanların ve diğer hayvanların su ihtiyacını karşılamak için ilgili kurumlarımız sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden su talep etmiş, ancak bu saat itibarıyla hiçbir geri dönüş alamamıştır.”

“SOSYAL MEDYA PROVOKASYONLARINA FIRSAT VERİLMEMELİDİR”

AK Parti Diyarbakır il örgütünden yapılan açıklamanın devamında ise “Devletimizin tüm kurumları, yangın gibi acil durumlarda en hızlı ve etkili müdahaleyi sağlamak için sürekli olarak hazırlıklı durumdadır. Yangının ilk anından itibaren gösterilen hızlı ve etkili müdahale, daha büyük kayıpların önüne geçilmesini sağlamıştır.

Yaşanan bu üzücü olay üzerinden siyasi rant devşirilmeye çalışılmasına ve kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle yönlendirmeye çalışan sosyal medya provokasyonlarına fırsat verilmemelidir. Bu meselenin suistimal edilmemesi gerekmektedir.

İl başkanımız, milletvekillerimiz ve tüm teşkilat mensuplarımız olayın yaşandığı ilk andan itibaren seferber olmuş, yangında yaralanan vatandaşlarımızı hastanede ziyaret edip, sağlık durumları ile yakından ilgilenmeye devam etmektedir.

MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN.

Devletimiz, tüm kurumları ve imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında. Mağduriyetlerin giderilmesi, hasarların tazmini ve zarar gören yerlerin yeniden ihyası için elinden gelenin fazlasını yapacaktır. Birlikte, her zorluğun üstesinden geleceğiz.

Vefat eden vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.