Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

80 yıllık bir ömre ilk doğum günü

Diyarbakırlı emekli öğretmen Süheyla Cengiz, 80 yaşında ilk doğum gününü kutladı. Yaşadıkları dönemde bu tür etkinliklere önem verilmediğinden ötürü bu zamana yayılan doğum gününü böyle özel bir günde kutlamanın sevincini yaşayan Cengiz, dilek dilemenin ardından mutluluk içerisinde pastanın üzerindeki mumları üfledi.

Diyarbakırlı emekli öğretmen Süheyla

Uğur Kasioğlu

Diyarbakır’da Süheyla Cengiz, 80 yıllık bir ömre ulaştıktan sonra Cumhuriyet’in 100. yılında ilk defa doğum gününü kutladı. Yaşadıkları dönemde bu tür etkinliklere önem verilmediğinden ötürü bu zamana yayılan doğum gününü böyle özel bir günde kutlamanın sevincini yaşayan Cengiz, dilek dilemenin ardından mutluluk içerisinde pastanın üzerindeki mumları üfledi.

Tarihi bir günde, tarihi mekanda özel bir etkinlik

Cumhuriyet’in ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinden tam 20 yıl sonra dünyaya gelen Süheyla Cengiz çocukları tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle Cumhuriyet’in 100. yılında 80’inci yaş gününü Diyarbakır’ın tarih kokan ilçesi Sur’da bulunan Tarihi İskerder Paşa Konağı’nda kutladı. Etkinliğe katılan davetliler, böyle özel bir günde özel bir yerde bulunduklarından ötürü mutlu olduklarını ifade ettiler.

36 yıl aradan sonra Diyarbakır’a dönüş

Emekli Matematik öğretmeni olan Cengiz, uzun yıllar başka şehirlerde yaşadıktan sonra Diyarbakır hasretine dayanamayıp 36 yılın ardından Diyarbakır’a temelli dönüş yapıp burada yaşamaya başlamış. Diyarbakır’da yaşamanın mutluluk verdiğini ifade eden Cengiz, Böylesine özel bir günde yapılan bu sürprizin kendisini bahtiyar ettiğini ifade etti.