Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali’ne öğrenci çıkarması

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan son etkinlikle kapanışını gerçekleştiren Sur Kültür Yolu Festivali öğrencilerin yoğun ilgisini çekti.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan

14-22 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’ın tanıtım ve turizmine önemli ölçüde katkıda bulunması beklenen Sur Kültür Yolu Festivali İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalardan dolayı birçok etkinlik iptal edilmişti.

Konserlerin iptal edildiği söyleşi ve sergi programlarının yapıldığı Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bilgievi, Akademi Lise ve Konukevi Kız Yurdu’nda eğitim gören 1530 öğrenci etkinlikleri gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, sergiler, söyleşiler, tiyatro oyunları, dini etkinlikler ve çocuk etkinlikleri ile dolu dolu geçti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı merkez ve kırsal ilçelerde bulunan eğitim yuvalarındaki öğrenciler, Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Keçi Burcu’nda Steve McCurry fotoğraf sergisi, gökyüzü gözlem etkinliği, İç Kale’de Müze ve Cezire’nin Olağan Üstü Makineleri Sergisi’ni gezdi.

Gözetmenler ve rehberler eşliğinde tarihi mekanları gezen 1530 Bilgievi, Akademi ve Konukevi Kız Yurdu öğrencisi, tarihi mekanlar ve sergiler hakkında bilgi aldı.