Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Kur’an kursları büyük ilgiyle başladı

Batman’da yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını bugün itibariyle Yaz Kur’an Kurslarına göndermeye başladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurslar 6 hafta boyunca devam edecek.

Batman'da yaz tatilini fırsat

Yaz Kur’an kursları büyük ilgiyle başladı

 

Batman’da açılan ve yoğun ilgi gösterilen Yaz Kur’an Kurslarında çocuklara Kur’an’ı Kerim, Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretilmeye çalışılacak. Camiler, bir buçuk ay boyunca çocuk sesleriyle şenlenecek.

Ellerindeki Kur’an’ı Kerim ve Elif Ba’larla camilerin yolunu tutan çocuklar, cami imamı ve kurs hocaları tarafından ilgiyle karşılandı.

Yıldız Camiinde düzenlenen programa katılan Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, 1 Temmuz itibariyle ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da Yaz Kur’an Kurslarının startını verdiklerini söyledi.

Çocukların bugünden itibaren camileri şenlendireceklerini ve camilerin de çocuklarla buluşacağını belirten Durmuş, “İl merkezimizde, ilçelerde, belde ve köylerde bulunan camilerde çocuklara elif-ba, dini bilgiler, ahlak dersleri ve ibadetler konusunda hocalarımız tarafından hizmet verilecektir.” dedi.

“Katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz”

Kayıtların devam ettiğini ifade eden Durmuş, “Camilerimiz cıvıl cıvıl ve katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızı nasıl ki okula gönderiyorsak ve derslerini takip ediyorsak, aynı şekilde çocuklarımıza Kur’an kursunun ne kadar önemli bir eğitim olduğunu ve ne kadar gerekli bir eğitim olduğunu söyleyip takip etmeliyiz.” diye konuştu.

“Camiye gelen çocuklara anne, baba şefkatiyle yaklaşalım”

Kur’an kursu hocalarına da çağrıda bulunan Durmuş, “Çocuklarımızın akranları ya dışarda ya tatillerde ya da başka yerlerde zaman geçirirken, bu çocuklarımız tatillerinden feragat edip camilere gelecekler. Camilere gelen çocuklarımıza bir anne ve baba şefkatiyle sahip çıkmayı, onları incitmemeyi, onlara dinimizi sevdirmeyi, kültürümüzü sevdirmeyi, manevi değerlerimizi sevdirmeyi çok önemsiyoruz. Hocalarımıza seminerlerde ve görüşmelerde bu tavsiyelerde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kursuna gelen çocuklar da duygularını paylaşarak, kurslarda Kur’an’ı, namaz kılmayı öğrenecek olmalarından dolayı sevinçli olduklarını kaydetti.