Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım alanlarında yangına sebep olanlara ağır ceza verilecek

Şanlıurfa’da tarım alanlarında anız yakılmasına karşı sıkı denetimlerin yürütüleceği, olası yangınlara sebebiyet verecek davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verileceği açıklandı.

Şanlıurfa'da tarım alanlarında anız

Tarım alanlarında yangına sebep olanlara ağır ceza verilecek

 

Şanlıurfa’da haftalar öncesinden anız konusunda uyarılarda bulunan ve tarımsal alanların mercek altına alınarak sıkı şekilde denetlenmesi yönünde ilgili kurumlara talimat veren Vali Hasan Şıldak, denetim mekanizmasını en üst seviyeye taşıdıklarını açıkladı.

Ekili ve hasadı yapılmış araziler ile ormanlık alanlarda kolluk kuvvetlerinin 24 saat esası ile denetimlerini sürdürdüğünü belirten Vali Şıldak, olası yangınlara sebep olan kişi veya kişilere ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Konu ile birebir ilgilendiğini ve günlük raporlar halinde olayları takip ettiğini sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimiz genelinde anız yangınları ile ilgili sıkı bir takip başlatılmıştır. Anız yakanlar hakkında kolluk birimlerimiz tarafından gerekli tespitler yapılarak mutlaka adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Anız yakarak tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin yanmasına, insanların ve diğer canlıların hayatını kaybetmesine sebep olmayın.” dedi.

Son günlerde Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangınlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını da dile getiren Vali Şıldak, “Komşu iki ilimizde yaşanan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Benzer faciaların yaşanmaması için lütfen sağduyulu davranalım ve yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınalım.” dedi.

Anız yakanlarla ilgili güvenlik birimleri failleri belirleyerek haklarında işlem başlatacak. Bu işlem kapsamında şüpheli kişi hem Cumhuriyet Savcılığına bildirilerek adli işleme tabi tutulacak hem de hakkında idari para cezası uygulanacak.