Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınava son saniyelerde yetişti

Malatya’da TYT’nin ilk oturumu için sınava gireceği okulu karıştıran Gizem Çelik, son saniyelerde dayısı ile birlikte nefes nefese kalarak yetişti.

Malatya'da TYT'nin ilk oturumu

Sınava son saniyelerde yetişti

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 36 bin 945 aday ter döküyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da sabahın erken saatlerinde öğrenciler sınava girmek için sınav merkezlerinin yolunu tuttu.

Merkez Battalgazi ilçesi Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan öğrenci Gizem Çelik, yanlışlıkla Ziraat Meslek Anadolu Lisesi’ne gitti. Son anda yanlış okula gittiğini fark eden Çelik, dayısı Rıfat Balı’nın yardımıyla koşa koşa ve nefes nefese kalarak son saniyelerde okuluna yetişti.

Yeğeni Çelik’in bir senedir bu sınava hazırlandığını kaydeden Rıfat Balı, “Yeğenim Gizem Çelik bugün sınava girmek için yanlışlıkla Ziraat Meslek Anadolu Lisesine gitmişti. Son anda yanlış okula geldiğini öğrenince beni aradı. Bende gidip onu Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’ne getirdik. Koşa koşa son saniyelerde sınava yetişirdik. İnşallah sınavı iyi geçer ve istediği bölümü rahatlıkla kazanır.” dedi.