Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oto galericiler dertli: Faizin yükselmesi ticareti olumsuz etkiliyor

Faizin yüksek olmasından dolayı sıfır ve ikinci el araç piyasasının durgun geçtiğini söyleyen oto galericiler, ticaretin dönmesi için faizin düşmesi gerektiğini belirttiler.

Faizin yüksek olmasından dolayı

Oto galericiler dertli: Faizin yükselmesi ticareti olumsuz etkiliyor

İkinci el araç piyasası durgunluk yaşıyor. Ticaretlerinin durma noktasına geldiğini belirten oto galericiler, iş yapamaz hale geldiklerini söylediler. Ekonomi, faiz politikası, birçok sektör olduğu gibi otomobil sektörü de olumsuz etkilendi.

Sıfır ve ikinci el araç satışlarının aylardır durma noktasında olduğunu belirten oto galerici esnafı, bu sorunun faiz artışından kaynaklandığını ifade ettiler.

 

“FAİZİN DÜŞMESİ TİCARETİ CANLANDIRIR”

İLKHA’ya konuşan Şanlıurfa Yeni Galericiler Kooperatifi Başkanı Cevher Taş, “Bizim kooperatife üye olanlar gelip mağduriyetini dile getiriyorlar. İkinci elde daha önce çok yükselme oldu sonra düşüşe geçti. Düşüşten sonra sabit şekilde duruyor ama esnaf kan ağlıyor. Ticaret dönmüyor. Ticaretin dönmesi için faizin düşmesi lazım. Faiz yükseldikçe millet de faize yöneliyor. Bu nedenle de ticaret yok. Faizin düşmesi ticareti canlandırır. Faiz yükseldikçe ticaret olmuyor.” dedi.

Oto galericiler dertli: Faizin yükselmesi ticareti olumsuz etkiliyor

“İNSANLAR ARABA ALACAĞINA FAİZE YATIRIYOR”

Faizin düşürülmesi çağrısında bulunan Taş, “Devletten beklentimiz; faizin düşürülmesidir. Düşerse esnafın işi açılır, ticaret yapar. Alışveriş olur. İnsanlar araba alacağına faize para yatırıyor. Banka müdürüyle görüştüğümde Urfa’nın yüzde 80’inin faize para yatırdığını söyledi. Araçları yerine koyamıyoruz çünkü satış yapamıyoruz. 7-8 ay önce aldığımız araç hala elimizde bekliyor. Satış yok.” şeklinde konuştu.

Oto galericiler dertli: Faizin yükselmesi ticareti olumsuz etkiliyor

“ALIM VE SATIŞLARIMIZ YOK”

Piyasanın durgun olduğunu vurgulayan Mustafa Çakmak, “Şu an piyasa durgundur. Alım satım piyasası tamamıyla durgundur. Kredi faizleri baya yükseldi. Alım ve satışlarımız yok. Piyasa ağırdır. Eskiden haftada hiç yoktan 10 adet satıyorken şimdi ayda 1-2 taneye düştük.” diye konuştu.

“PİYASA DURGUNLUĞUNDAN ALIP SATAMIYORUZ”

Gönül rahatlığıyla araç alınamadığını dile getiren Çakmak, “Hükümet noter alanında, alımlarda, vergilerde bizi baya sıkıştırdı. Eskiden bir müşteri aracı gönül rahatlığıyla alabiliyordu. Şu an banka faizlerinden dolayı bankada faize yatırım yapıyor. 1 milyonluk aracı bizden almak yerine bankaya yatırıp,  araç kiralıyor. Parası sabit duruyor. Piyasa durgunluğundan alıp satamıyoruz.” ifadelerini kullandı.