Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafın gözü kurban bayramı alışverişinde

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bugünlerde piyasaların durgun olduğu Batman’da bayram hazırlıklarını tamamlayan esnafın gözü bayram alışverişinde.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bugünlerde

Esnafın gözü kurban bayramı alışverişinde

 

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bugünlerde çarşı ve pazarlarında hâlen hareketliliğin yaşanmadığı Batman’da esnaf, yaz sezonu ile bayram alışverişinin aynı zamana denk gelmesi nedeniyle bereketli bir bayram bekliyor.

Bu yıl 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, bereketli bir bayram geçmesini bekliyor.

İslam’ın önemli şiarlarından biri olan Kurban Bayramı’nı doyasıya kutlamak isteyen vatandaşların da yavaş yavaş hazırlıklarına başladığı görüldü.

Batman’daki giyim ve ayakkabı esnafı, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, müşteri beklediklerini söyledi.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Kurban Bayramı hazırlılarının bitmek üzere olduklarını ve heyecanla satışların başlamasını beklediklerini ifade eden Bayram Bozkurt, şunları söyledi:

Kurban Bayramı‘na 10-13 gün kaldı. Hazırlıklarımıza başladık ve millette yavaş yavaç alışveriş yapmaya başladı. Hem yaz sezonun başı hem de kurban bayramı birlikte olunca satışların biraz daha bereketli geçmesini bekliyoruz. Bizlerde hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Ürün fiyatları elimizden olmayan nedenlerden dolayı hiç düşmüyor ve sürekli yükseliyor. Bu hem bizim için hem de müşterilerimiz için sorun oluyor. Bu durum kaç yıldır sürekli böyle olunca herkes bu artışlara alıştı. Ama alım güzü düşük olan vatandaşlar istedikleri ürünü alamıyorlar. Ya da bir ürünle bütün yazı geçirebiliyor.”

Esnafın gözü kurban bayramı alışverişinde

“TEMENNİMİZ BEREKETLİ BİR ALIŞVERİŞ OLMASI”

Alım gücünün düşmesi işlerinin olumsuz etkilediğini söyleyen Bozkurt, “Daha önceki alışverişlerde bir vatandaş her seferinde 3-4 pantolon alabiliyorken şu anda bir tane alıyor. Hatta Ramazan Bayramı’nda bir pantolon alan bu bayramda yan bir tane daha alır ya da almaz. Eskiden bir müşterimiz sadece kendisi için 3-4 bin liraya alışveriş yaparken şu anda bin liraya bir pantolon ancak alabiliyor. Temennimiz ileriki günlerde güzel günlerin olması ve milletinde güzel bir alışveriş yaparak bizleri de bu sıkıntılardan kurtarmalarıdır.”

“BEKLENTİMİZ EKONOMİNİN VE SATIŞLARIMIZIN DA İYİ OLMASIDIR”

Satışların iyi olmasını beklediklerini ifade eden bir diğer esnaf Faruk Akyol, “Kurban Bayramı hazırlıklarımızı yaptık, çeşitlerimiz geldi ve daha gelecek olan ürünlerimiz var. Kurban Bayramı’nda satışların iyi olmasını bekliyoruz. Şu anda ise sıcaklardan desek ekonomiden mi desek piyasa durgun. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama bayrama bir hafta kala başlamasını bekliyoruz. Ürün fiyatları ise maalesef gittikçe yükseliyor. Sattığımız ürünü yerine getiremiyoruz. Bu durum vatandaşı oluşuz etkiliyor. Eskiden bir vatandaş sezon başında 2-3 tane ayakkabı alabilirken şu anda bir tane zor alabiliyorlar. Ya da ayakkabılarını tamir etme yoluna gidiyorlar. Beklentimiz ekonominin ve satışlarımızın da iyi olmasıdır.” şeklinde konuştu.