Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti’ye silahlı saldırı davasında tahliye!

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde DEM Parti İlçe Binası’na düzenlenen silahlı saldırıdan tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Begit’in ağabeyi ilk duruşmada tahliye edildi.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde DEM

DEM Parti’ye silahlı saldırı davasında tahliye!

 

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 8 Mayıs tarihinde DEM Parti binasına gerçekleşen silahlı saldırıdan tutuklanan Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit’in ilk duruşması Birecik Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Begit, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

DEM Parti Birecik İlçe Eş Başkanı Hasan Yıldız ve partinin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada Halil Begit, olay günü “alkollü” olduğunu öne sürerek, eylemi gerçekleştirdiğini kabul etti.

DEM Parti İlçe Eş Başkanı Hasan Yıldız ise saldırının siyasi parti binasına dönük olduğunu ve Begit’ten şikayetçi olduklarını söyledi.

DEM PARTİ’NİN AVUKATI: AZMETTİRME VAR

MA’nın haberine göre, DEM Parti avukatı Hüseyin Polat, iddianamede eksikliklerin olduğuna işaret ederek, “Begit’in olay günü kimler ile konuştuğu dosyaya eklenmeli. Azmettirme ve yardım etme vardır. Suç konusu silah ele geçirilememiştir. Biz bu yönüyle hem suçta kullanılan silahın ele geçirilememesi hem de dosya kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınması gereken şahısların ifadelerinin alınmaması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” diye konuştu.

DEM Parti'ye silahlı saldırı davasında tahliye!

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını isterken mahkeme heyeti, verilen aranın ardından tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak, “delil karartma ve kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle” sanık Halil Begit’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 18 Eylül’e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 31 Mart seçimlerinde DEM Parti’den seçildikten sonra istifa eden Belediye Eş Başkanı Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit, 8 Mayıs’taki DEM Parti İlçe Örgütü binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıdan tutuklanmıştı.