Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

40 dereceyi aşan sıcağın altında işçilerin zorlu mesaisi!

Batman’da termometreler 43 dereceyi gösterirken, kavurucu sıcağın altında inşaatlarda çalışan demirci ustaları, evlerine ekmek götürebilmek için yaşam mücadelesi veriyor.

Batman'da termometreler 43 dereceyi

40 dereceyi aşan sıcağın altında işçilerin zorlu mesaisi!

Hava sıcaklığının 43 dereceyi aştığı Batman’da inşaat işçileri, güneş altında saatlerce işlerini aksatmadan ekmek mücadelesini veriyor.

İnşaatlarda bunaltıcı sıcaklar altında ekmek parası için ter döken işçiler, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar yoğun bir mesai harcıyor.

İşleri gereği sürekli açık havada çalışan demirci ustaları, yaz kış demeden çalışmaya devam ediyor. Bunaltıcı havadan olumsuz etkilenen işçiler, başlarına şapka, bez takarak sıcaklıktan korunmaya çalışıyor.

İşlerinin zor olduğunu ve yine de severek yaptıklarını belirten işçiler, İLKHA mikrofonuna konuşarak, sıcak havalardan dolayı günde ortalama 5-6 litre su tükettiklerini ve sürekli başlarına su dökerek serinlemeye çalıştıklarını belirttiler.

“GÜNEŞTE ÇALIŞIYOR VE YANIYORUZ AMA YİNE DE ELHAMDÜLİLLAH İŞİMİZDEN MEMNUNUZ”

Hava sıcaklığına rağmen işlerini severek yaptıklarını belirten Yusuf Ekin, “İnşaatlarda demir ustalığı yaparak çalışıyoruz. En çok yaz aylarında işimiz oluyor. Elhamdülillah kış aylarında da bazen çalışıyoruz ama yazın havalar daha sıcak olduğu için işlerimiz biraz daha zor geçiyor. Evliyim ve 4 çocuğum var. Hava sıcak olduğu için çok su tüketiyoruz. Rızkımızın peşindeyiz. Şu an güneşte çalışıyor ve yanıyoruz ama yine de Elhamdülillah işimizden memnunuz.” diye konuştu.

40 dereceyi aşan sıcağın altında işçilerin zorlu mesaisi!

“45 DERECE SICAĞIN ALTINDA SABREDEREK ÇALIŞIYORUZ”

Sıcak havadan dolayı günde ortalama 5-6 litre su tükettiklerini ifade eden Muhammed Ata, “Mesleğim demirciliktir ve 19 yılı aşkındır bu meslekte çalışıyorum. Allah’a şükürler olsun ki mesleğimden memnunum. Hem kış aylarının soğuğunda hem de yaz aylarının kavurucu sıcağında fark etmeksizin çalışıyoruz. Yaz aylarında 45 derece sıcağın altında sabrederek çalışıyoruz. Sıcaktan dolayı günde ortalama 5-6 litre su tüketiyoruz. İnsan helalinden kazandığı zaman güzel ve bereketli oluyor.” dedi.

“İŞİMİZ ÇOK ZOR AMA ALLAH YARDIM EDİYOR”

Çocuklarının rızkını yaz kış demeden inşaatlarda çalışarak kazandığını söyleyen Adnan Başaran, “İşim inşaatlarda demir bağlamaktır. Şu an hava sıcaklığı 40 derece. Güneşte çalıştığımız için sürekli terliyoruz. İşimiz çok zordur ama Allah yardım ediyor. İş varsa yaz kış fark etmez çalışıyoruz. 5 çocuğum var. Çocuklarımın rızkını inşaatta çalışarak kazanıyorum. Güneş önünde çok terlediğim için günde en az 5 litre su içiyorum.  Sabah saat 07.30’da inşaata geliyor akşam 17.30’da bırakıp evimize gidiyoruz.” diye konuştu.